info@altmetal.com.tr

+90 332 342 42 28

Pzt - Cuma: 09:00-18:00

Perçin Çeşitleri Nelerdir?

Ana sayfa - Haberler - Perçin Çeşitleri Nelerdir?
Perçin Çeşitleri Nelerdir?

Perçin Çeşitleri Nelerdir?

Perçinler her biri kendi kullanım alanına uygun olarak üretilmiş olan pek çok çeşitten oluşmaktadır. 

Perçinler her biri kendi kullanım alanına uygun olarak üretilmiş olan pek çok çeşitten oluşmaktadır. En fazla kullanılan ve tercih edilen çeşitleri şu şekildedir:

Standart Pop Perçin : Özel alaşımlı alüminyum gövde ve çelik çivi

Çoğunlukla metalik yüzeyler olmak üzere neredeyse her malzemenin birleştirilmesinde kullanılabilirler ve en çok kullanılan perçin çeşididir.

Geniş Kafalı Pop Perçin : Özel alaşımlı alüminyum gövde ve çelik çivi

Standart pop perçine göre daha geniş bir flanş sayesinde, birleştirilecek malzemelerden ön yüzde yeralanı plastik gibi kırılgan bir malzeme ise, daha sağlam bir tutuş sağlar ve perçin başının birleştirilen malzemenin içine gömülmesini yada malzemenin perçinden kurtulmasını önler.

Havşa Kafalı Pop Perçin : Özel alaşımlı alüminyum gövde ve çelik çivi

Standart pop perçinden tek farkı, perçin gövdesinin flanş kısmının havşa şeklinde olmasıdır. Bu sayede perçinlenecek yüzeye havşalı delik açılarak, perçinlemeden sonra çıkıntısız bir yüzey elde edilir.

Arkası Kapalı Pop Perçin : Özel alaşımlı alüminyum gövde ve çelik çivi

Perçinleme işlemi sonrası sıvı ve gaz geçişini minimize etmek için kullanılır.

Ahtapot Perçin (Örümcek Perçin) : Özel alaşımlı alüminyum gövde ve çelik çivi

Standart pop perçin gövde kısmı perçinleme işlemi sırasında genişleyip kısalarak bir birleştirme sağlarken; ahtapot perçinin gövdesi, özel çivisi sayesinde, dörde bölünerek “+” şeklini alır. Bu sayede birleştirilecek malzemelerden arka yüzde yeralanı plastik gibi kırılgan bir malzeme ise, daha sağlam bir tutuş sağlar ve perçin gövdesinin birleştirilen malzemenin içine gömülmesini yada malzemenin perçinden kurtulmasını önler.

Geniş Kafalı Ahtapot Perçin : Özel alaşımlı alüminyum gövde ve çelik çivi

Birleştirilecek malzemeleriniz kırılgan ise (plastik gibi) önerilir.

Standart pop perçin gövde kısmı perçinleme işlemi sırasında genişleyip kısalarak bir birleştirme sağlarken; ahtapot perçinin gövdesi, özel çivisi sayesinde, dörde bölünerek “+” şeklini alır. Bu sayede birleştirilecek malzemelerden arka yüzde yeralanı plastik gibi kırılgan bir malzeme ise, daha sağlam bir tutuş sağlar ve perçin gövdesinin birleştirilen malzemenin içine gömülmesini yada malzemenin perçinden kurtulmasını önler. Geniş flanş sayesinde, birleştirilecek malzemelerden ön yüzde yeralanı plastik gibi kırılgan bir malzeme ise, daha sağlam bir tutuş sağlar ve perçin başının birleştirilen malzemenin içine gömülmesini yada malzemenin perçinden kurtulmasını önler.

Paslanmaz Çelik Perçin : Paslanmaz çelik gövde ve paslanmaz çelik çivi

Perçinleme işlemi sonrası zaman içinde herhangi bir pas oluşumu istenmiyorsa kullanılır.

Alüminyum / Alüminyum Perçin : Özel alaşımlı alüminyum gövde ve Özel alaşımlı alüminyum çivi

Perçinleme işlemi sonrası zaman içinde herhangi bir pas oluşumu istenmiyorsa kullanılır. Paslanmaz çelik perçine göre daha ekonomik ancak daha zayıf bir birleştirme sağlar.

Multigrip Perçin : Özel alaşımlı alüminyum gövde ve çelik çivi

Standart pop perçine göre daha mukavim bir malzemeden üretilen perçin gövdesi, ve perçin gövdesinde yer alan çizgiler sayesinde daha güçlü bir perçinleme işlemi sağlar.

Geniş Kafalı Multigrip Perçin : Özel alaşımlı alüminyum gövde ve çelik çivi

Standart pop perçine göre daha mukavim bir malzemeden üretilen perçin gövdesi, ve perçin gövdesinde yer alan çizgiler sayesinde daha güçlü bir perçinleme işlemi sağlar. Ayrıca geniş flanşlı gövde sayesinde, perçinlenen malzemelerden ön yüzde yeralan malzemenin daha kuvvetli tutulmasını sağlar.

Somun Perçin : Çelik

Civata dişi açılamayacak kadar ince malzemelere uygulanarak, en ince yüzeylere bile civata uygulanabilmesini sağlar. İnce bir saac malzemeye somun perçin uyguladıktan sonra, dilediğiniz malzemeyi buraya civatayla monte edebilirsiniz.